Over Inge Verachtert

Inge verachtert

Expressief karakter

Warm en rustig werk met een krachtig lijnenspel, soms strak, soms speels.

Inge Verachtert (1969), wonende te Gierle, volgde beeldende kunsten in het Heilig -Grafinstituut te Turnhout. Haar job als kleuterjuf heeft ze sinds 2008 opgegeven om zich ten volle te kunnen richten op het schilderen met acrylverf.

“In mijn atelier in Gierle word ik gedreven om bijna dagelijks te schilderen, in alle rust, met zicht op de tuin, weg van de wereld.”

HERKENBAAR SIGNATUUR

Inge baseert zich op lijnen, vormen en kleuren uit diverse interieurs en landschappen. Haar liefde voor de natuur en zijn omgeving zijn vaak  een inspiratiebron. Lijnen van drie-dimensionale ruimtes komen terecht op het twee-dimensionaal vlak om abstract te eindigen. De beleving van vorm, structuur en kleur geeft dankzij de wederzijdse beïnvloeding een specifieke ritmiek.

De schilderijen mogen dan decoratief van aard zijn, door hun veelgelaagd expressief karakter staan ze volledig op zichzelf.

De vele kleuren in de onderschildering, maar ook het wegkrabben van lagen verf, brengen spanning in het schilderij. Ze houdt van natuurtinten,  vaak toon op toon en hyper gestileerd. Uiteindelijk wil Inge komen tot een warm en rustig werk met een krachtig lijnenspel, soms strak, soms speels.

Occasioneel schildert Inge Verachtert ook figuratief, daarmee haar technische virtuositeit illustrerend.

Haar gekende "laddertje" in bijna al haar werken is tevens een ludiek en herkenbaar signatuur!

KUNST EN INTERIEUR

Inge heeft aan haar atelier in Gierle een eigen expositieruimte waar permanent werken worden tentoongesteld.

"Ik ben bereid om in overleg met u te komen tot een werk op maat dat een mooi geheel vormt met uw interieur."

"Indien u wenst kom ik bij u thuis met verschillende maten en kleuren van schilderijen. Zo bespreken we samen wat het mooiste tot zijn recht zal komen, vooraleer u een werk zou aanschaffen!"

U bent steeds vrijblijvend welkom in mijn atelier na een telefonische afspraak.

0474 543081